Epilare definitivă corporală

Tratament Epilare Definitivă SPL

Ca urmare a creșterii standardelor de frumusețe și îngrijire corporală, au apărut metode moderne și eficiente de îndepărtare a piloziățtii excesive. Metodele vechi – creme epilatoare, aparat de ras sau epilarea cu ceară pierd foarte mult în favoarea celor moderne reprezentate de Epilarea Definitivă.

Clinica noastră practica Epilarea Definitiva SPL (square pulse light), folosind un patent unic al tehnologiei Yperion – Franța. Specialiștii afirmă că unicul patent SPL de la Yperion, reprezintă inovația în domeniul epilării definitive, fiind mult mai eficientă decât metoda IPL.

De ce? Simplu, pentru ca tehnologia SPL este constituită din 5 impulsuri de energie consecutive și constante, de aceeași intensitate. Adică, 1 impuls SPL este echivalentul a 5 impulsuri IPL. Mai mult decât atât, este eliminată posibilitatea oricărei arsuri, dovendindu-se astfel siguranța acestui echipament.

Aparatul de Epilare Definitiva SPL oferă un tratament precis, rapid, eficient și confortabil, rezultatele procedurii de epilare fiind net vizibile chiar după prima sedință. Echipamentul pentru îndepărtarea părului și pentru fotorejuvenare L900 creat în Franța, este fabricat în conformitate cu standardele de calitate ISO 9001, deține CE (Certificat de Sigurață Europeană) și certificat eliberat de FDA (Food and Drug Administration), obținut în USA.

Epilare definitiva spl 1

Rezultate vizibile după prima şedinţă

Epilare definitiva spl 2

Rapid, eficient, confortabil

Epilare definitiva spl 3

Rezultate permanente şi fără durere

Ce este și cum acționează Epilarea Definitivă SPL?

Prin tratamentul de epilare definitivă se obține distrugerea permanentă a rădăcinilor de păr (foliculilor) în procent maxim posibil de atins de 90-95% pentru femei și 70-75% pentru bărbați, cu variații pentru fiecare zonă a corpului.

Lumina intens pulsată pătrunde în piele și este absorbită de melanina din firele de par. Această lumină puternică, țintește cu precizie fară a leza epidermul, ridică temperatură firului de păr până la 72 grade, conduce apoi căldura către rădăcina parului (folicul), unde temperatura ajunge la 40-42 grade. În acest fel, foliculul lezat se distruge, devine incapabil să mai producă fire de par, se usucă și moare.

Acesta este eliminat printr-un proces fiziologic de către sistemul imun în mod gradual producând permanenta sa dispariție și înlocuirea cu țesut non-funcțional. Sute de foliculi de păr sunt astfel anihilați cu fiecare impuls de lumină. Aceste fire de par tratate prin metoda de epilare definitivă SPL cad în aproximativ 7-15 zile, ritmul de eliminare fiind diferit de la persoană la persoană. la persoană.

Epilare definitiva SPL Derma View (2)
Epilare definitiva SPL Derma View (2)

Care sunt avantajele tratamentului de epilare definitivă SPL realizat în clinica Derma View?

Z

este eficient (distruge rădăcinile firelor de păr) și sigur (protejează pielea și țesuturile înconjurătoare)

Z

pielea este respectată – energia luminii acționează în profunzime distrugând doar rădăcinile firelor de păr

Z

rezultate vizibile încă de la prima ședință

Z

timpul de tratament este foarte redus (câteva minute pentru axilă)

Z

orice fel de tip de păr ce conține pigment poate fi tratat

Z

nu necesită timp de recuperare sau anestezie

Z

părul nu mai crește niciodată

Z

eficient şi în cazul tulburărilor hormonale date de ovarele polichistice sau de tulburările glandelor suprarenale cu hirsutism

De câte ședințe de Epilare Definitivă am nevoie?

Este dificil să spunem un număr exact de ședințe, fiecare persoană este unică, astfel incât, riguros științific este să nu se generalizeze numărul necesar de ședințe pentru definitivarea tratamentului. În cursul consultației gratuite ce precede inițierea tratamentului ți se va face o evaluare a numărului de ședințe recomandate.

În plus, există cicluri diferite de creștere a firului de păr! De exemplu, axilele au un alt ciclu de creștere al firului de păr față de cel de pe picioare sau mustață, motiv pentru care nu te poți apropia de finalul tratamentului după același număr de ședințe.

Putem însă menționa un număr estimativ de ședințe comun pentru toate zonele corpului. În medie, este nevoie de 6-8 ședințe. Multiple sesiuni de tratament sunt necesare pentru ca gradul de clereance (de curățare a zonei) să se apropie de maximum posibil.

Rezultatele și numărul ședințelor depind de:

 • culoarea pielii,
 • culoarea și grosimea firului de păr,
 • adâncimea la care sunt rădăcinile,
 • ciclul de creștere al părului,
 • zona de tratament,
 • factorii genetici individuali,
 • intensitatea luminii setate,
 • modalitatea de epilare anterioară a pacientei.
Epilare definitiva SPL Derma View (2)

Ce tip de păr sau piele pot fi tratate?

Cu cât parul este mai închis la culoare, deci cu cât conține mai mult pigment (melanină), cu atât rezultatele sunt mai bune. Părul deschis sau cel fin va fi mai dificil de eliminat, dar nu imposibil. Firele albe sau roșcate nu pot fi eliminate prin metoda de epilare definitivă SPL. Întrucât și pielea conține melanină, este important să nu fie prea inchisă la culoare, din doua motive: pentru a nu fi un ecran de protecție împotriva luminii și pentru a evita o eventuală depigmentare locală. Din acest motiv, o piele foarte bronzată nu poate beneficia de tratament minim 1-2 săptămâni după expunerea la soare.

 

 

Epilare definitiva SPL Derma View (2)

Când se recomandă să vin la ședința de Epilare Definitivă SPL?

Firul de păr are 3 faze de creștere: faza de creștere activă – anagenă, faza de regresie, când creșterea este oprită – catagenă și faza de pauză, când părul este în pregătire pentru o nouă creștere – telogenă.

Tratamentul are eficiență maximă în faza anagenă. La un anumit moment, numai un anumit procent de foliculi se află în faza de creștere activă, de aceea tratamentul va necesita aproximativ 6-8 ședinte pe zonă, efectuate la 4 săptămâni distanță una de cealaltă, pentru a fi cât mai eficient.

Cât timp durează o ședință de epilare definitivă?

Ședințele pot dura de la câteva minute – zona axilelor, pâna la aproximativ o oră pentru picioare integral, în funcție de suprafața ce urmează a fi tratată.

Ce simt in timpul tratamentului? Este dureros?

Majoritatea pacienților tolereză tratamentul de Epilare Definitivă SPL foarte bine. Senzația de durere este variabilă de la un individ la altul; depinde de concentrația de melanină din piele, mărimea și densitatea firului de păr, fazele menstruației. Cu cât pielea este mai închisă, cu atât durerea poate crește. Disconfortul pe care il poți resimți – minim – este adesea descris ca o ușoară gâdilătură sau pișcătură similară cu cea produsă de o bandă de cauciuc.

Există efecte adverse?

Deținem acest aparat din 2011 și putem spune că în marea majoritate a cazurilor nu sunt deloc efecte secundare. Felul în care suprafața tratată se prezintă imediat după tratament variază de la persoană la persoană, depinzând de amploarea procedurii și de tipul de piele. Efectele adverse – în rarele cazuri când pot apărea – sunt de obicei minore. Poate să apară o înroșire în jurul foliculilor de păr sau edem local; acesta este un rezultat clinic de dorit ce indică răspunsul foliculului la tratament. Aceasta reacție dispare în maxim câteva ore. Pacienții se reîntorc imediat la activitatea obișnuită. Toate efectele adverse teoretic posibile ți se vor explica în detaliu de către personalul specializat în timpul consultației ce precede începerea tratamentului și oricând este necesar pe parcursul tratamentului, pentru ca tu să te simți în siguranță.

Cât de eficient este tratamentul? Se fac ședințe de întreținere?

În general, pacienții cu păr de culoare neagră și piele albă răspund excelent la tratament, indiferent de sex sau zona tratată. În ordinea răspunsului la tratament, cele mai bune rezultate se obțin la: axile, inghinal, picioare, brațe, iar la față – perciuni, gât, frunte, bărbie, mustață. În urma tratamentului, pilozitatea se reduce cu aproximativ 90-95%. Pentru cele 5-10% fire fine și care cresc mult mai încet, sunt necesare ședințe de întreținere la 4-6 luni. Firele rămase după ciclul de ședințe de tratament vor deveni foarte subțiri și depigmentate, având un aspect ușor asemănător cu velus-ul (puful).

Care este diferența dintre SPL si dioda laser?

Reducerea părului atât cu SPL cât și cu ldioda aser se bazează pe același principiu: trimiterea de energie luminoasă către foliculul pilos. În timp ce dioda laser emite un fascicul de lumină pe o singură lungime de undă, SPL-ul emite un fascicul de lumină într-un spectru mai larg de lungimi de undă. Astfel, tratamentul de epilare definitivă cu SPL este mai sigur decât dioda laser și cel puțin la fel de eficient. Tehnologia SPL a ramas extrem de eficientă, cu toate că pe piață au apărut multiple alte metode de epilare definitivă. Stau la bază numeroasele cliente care ne-au vizitat de-a lungul timpului, spunându-ne că nu au avut rezultatele dorite folosind alte aparate de epilare definitivă. Pentru noi, acest aparat este ca un tanc, sigur si eficient!

Costă mult tratamentul de Epilare Definitivă SPL?

Dacă vei calcula banii cheltuiți într-o perioadă de 3 ani pe epilare prin metodele tradiționale, vei observa ca suma platită pentru ședințele de epilare definitivă SPL este mai mică, iar efectul este unul de durată, chiar permanent.

Rezultatele Epilarii Definitive SPL sunt chiar permanente?

Da. Studii științifice arată că utilizarea energiei luminoase și focusate distruge foliculii de păr la nivel celular. O reducere permanentă a numărului de fire de păr apare de regulă după fiecare ședință de tratament pe zonele non-androgenice (care nu determină în organism reacții specific masculine). În comunicatul științific prezentat de secretarul general al Asociației Dermatologilor Europeni, Dr. Moshe Lapidoth de la EADV Congresul Anual al Asociației, a declarat ferm ca Epilarea Definitivă poate fi declarată definitivă pe zonele non-androgenice.

Totodată, este o mare confuzie de termeni și de semantică în cazul acestui tratament. Tratamentul de epilare definitivă (fotoepilare) cu lumina intensa pulsată – este temporar total, iar apoi este definitiv și parțial. Ce inseamnă aceasta? Înseamnă că acest procedeu de Epilare Definitivă, ce necesită un număr de mai multe ședințe de tratament în funcție de zona corpului, de culoarea și textura firului, culoarea pielii, vârsta, sex etc, va da rezultate aproape totale – aproape tot părul tratat la un anumit moment va dispărea după fiecare ședintă, urmând ca fire noi să apară din alți foliculi, până când rezultatul obținut – depinzând și de numărul de ședințe efectuate – va fi definitiv, dar parțial. Așadar, părul nu va mai crește, dar clereance-ul pielii de păr (curațarea pielii) nu va niciodată 100%, însemnând că nu se poate obține dispariția tuturor firelor de păr. Totuși, ultimele fire rămase vor avea o textură mai fină și o culoare mai deschisă față de firele de păr de la începutul tratamentului.

Este epilare completă – adică nu mai rămâne păr aproape deloc, pentru un timp scurt, până la următoarea ședintă, dar pe termen lung este parțială – 90-95% maxim cum am spus mai sus, dar permanentă!

Încă un aspect foarte important de menționat: epilarea definitivă poate avea un procent de clereance (de curățare a zonei) de maxim 95%, care se atinge după un număr suficient de ședințe care se realizează la intervale de timp prestabilite conform zonei în care se realizează procedeul. Există arii corporale ce răspund mult mai bine decât altele la epilare definitivă. De exemplu, pe gambe, axilă și zona bikini vom putea putea realiza o defrișare mult mai amplă (între 80-95 %) față de fese sau spate (60-70 %).

Care sunt avantajele tratamentului de epilare definitivă SPL realizat în clinica Derma View?

 • Este în același timp eficient – distruge rădăcinile firelor de păr și sigur – protejează pielea și țesuturile înconjurătoare,
 • Tehnologia încorporată în acest aparat este sigură – o folosim cu succes din 2011, datorită lungimilor de undă folosite,
 • Pielea este respectată – energia luminii acționează în profunzime distrugând doar rădăcinile firelor de păr, fără să afecteze pielea sau țesutul lucrat,
 • Rezultate sunt vizibile încă de la prima ședintă,
 • Timpul de tratament este mic (câteva minute pentru axilă),
 • Orice fel de tip de păr ce conține pigment poate fi tratat,
 • Putem trata orice fel de zonă a corpului oricât de mică sau întinsă ca suprafață,
 • Nu necesită timp de recuperare – tratamentul poate fi realizat în pauza de prânz și pacientul se poate întoarce imediat la activitățile curente,
 • Nu este obligatorie anestezierea zonei de tratat,
 • Nu există risc de infectare,
 • Părul nu mai crește niciodată pe zonele non-androgenice, epilarea având rezultate permanente,
 • Atât persoanele cu tulburări hormonale date de ovarele polichistice sau de tulburarile glandelor suprarenale cu hirsutism, precum și cele perfect sănătoase dar cu o pilozitate relativ exagerată în anumite zone, pot beneficia de tratametul de epilare definitivă SPL.

Cu ce se deosebește acest procedeu definitiv față de cele convenționale?

Parametrii sistemului sunt selectați de medic în concordanță cu culoarea pielii, culoarea și densitatea părului fiecărei persoane, numărul ședinței. Acest avantaj major permite medicului să individualizeze tratamentul fiecăruia pe baza caracteristicilor unice, precum și atributelor foliculului de păr.

Contraindicații Epilare Definitvă SPL

Femei însărcinate sau în perioada de alăptare, diabetici (pentru cei care au diabetul sub control nu există vreun risc), pace maker, implant metalic, hemofilie (predispoziție ereditară la hemoragii), tratamente anticoagulante, dezechilibre hematologice, epilepsie, boli fotosensibile (lupus eritematos disemnat), consum de medicamente fotosensibilizante, patologii ale pielii (psoriazis, dermatita, vitiligo, etc.), înroșeli ale pielii îndoielnice, acnee, tatuaje, micropigmentare (machiaj semipermanent),  varice pronunțate, alunițele (nevii pigmentari) vor fi protejate pe toată durata tratamentului, piele pigmentată, herpes, cicatrici postoperatorii relativ recente, piele care prezintă fisuri sau leziuni (mențineți zona bine hidratată și îngrijită), cancer (tratare cu chimioterapie sau radioterapie), boli renale, arsuri.

*Disclaimer: Rezultatele pot varia de la o persoană la alta.

× Aveți nevoie de ajutor?